Categories
howto

IT FAQ – Veel gestelde vragen over windows en co.

 1. Ik zie geen extra station in verkenner als ik een USB disk of extra apparaat aansluit ?
  Windows 2000 & XP bevatten een vervelende bug die ervoor zorgt dat windows bij het toewijzen van een schijf letter aan een nieuw apparaat niet controleert als die schijf letter niet gebruikt wordt door een netwerk koppeling. Maak je dus bvb op een computer met harde schijf C: en cd-rom D: een netwerk koppeling aan met letter E:, dan zal je indien je daarna een USB stick aansluit geen extra schijf zien staan. Wanneer je dan E: wil verkennen kan of de netwerk koppeling of de inhoud van de stick zien.

  Voorkomen: Gebruik enkel letters verder in het alfabet voor netwerk koppelingen, en laat de eerst volgende vrije letetrs (bvb E, F, G) altijd vrij voor extra apparaten.

  Oplossing: Als je toch met zo’n geval zit, kan je via schijfbeheer de letter manueel gaan aanpassen. Klik rechts op deze computer en kies beheren in het menu. Links kies je in het menu voor schijfbeheer. Hier kan je de letter van je USB stick of apparaat aanpassen. Andere mogelijkheid is de letter van je netwerk koppeling veranderen.

 2. Outlook XP(2002) en 2003 kan geen enkele bijlage meer openen ?
  Symptomen: U krijgt een boodschap in de aard van “Can’t create file: … Right-click the folder you want to create the file in, and then click Properties on the shortcut menu to check your permissions for the folder” of in het nederlands: “Kan bestand: … niet openen (schrijven) …. controleer de permissies van de map …”.

  Oplossing: Maak de tijdelijke bestanden folder van outlook leeg. Waar deze zich bevindt kun je opzoeken in het register. Open regedit, selecteer HKEY_LOCAL_MACHINE en kies in het menu bewerken voor zoeken. Als zoekterm geef je op “OutlookSecureTempFolder” (zonder quotes). Open de gevonden registersleutel en de inhoud ervan is de locatie van de tijdelijke bestanden map. Hoogstwaarschijnlijk staat hier deze locatie: “C:\Documents and Settings\%USERNAME%\Local Settings\Temporary Internet Files\OLK??” (?? zijn willekeurige nummers). Wis de inhoud van deze map en zorg dat de permissies goed staan zodat je bestanden kan aanmaken in deze map.

 3. Onder constructie …

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.